Razumljivo je da u ovom vremenu postoji i strah zbog mogućnosti zaraze te sam svjestan da me zbog toga pojedine obitelji neće moći primiti u svoj dom, što je razumljivo i ne treba vam biti neugodno. Kada dođu bolja vremena, budite slobodni javiti se te ćemo radosno doći u vaš dom naknadno.

Stoga ove godine nećemo ići u blagoslov po popisu koji imamo nego isključivo po prijavi. U prilogu ovog pisma dobili ste naljepnicu – ribicu, znak raspoznavanja prvih kršćana. Ukoliko želite primiti svećenika u svoj dom nalijepite je na vrata svoga doma tako da nam bude vidljiva, a župljani koji žive u kućama neka na ogradama istaknu borovu grančicu. Ne bude li na vratima naljepnice, nećemo zvoniti na vaša vrata.

Za vrijeme blagoslova obitelji potrebno je pridržavati se svih epidemioloških mjera. Uz župnika ove godine u blagoslov obitelji ići će preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. Prilikom blagoslova svećenik i pratnja nosit će zaštitnu masku te će redovito dezinficirati ruke. Lijepo vas molimo da prostoriju, u kojoj će biti blagoslov, prije dolaska svećenika prozračite, nećemo se dugo zadržavati ni rukovati u obitelji kako bismo smanjili mogućnost zaraze. U slučaju bilo kakvih naznaka narušenoga zdravlja svećenika ili pratnje blagoslov se odgađa do oporavka.

Za blagoslov pripremite upaljenu svijeću, raspelo, Sveto Pismo i, najvažnije, svoje srce.