Ove godine slavimo deset godina osnutka župne zajednice. Proslavu smo započeli 10. veljače zahvalnim pješačkim hodočašćem na euharistijsko slavlje ispred ranjene katedrale koje je predslavio uzoriti gospodin Josip kardinal Bozanić koji je 10. veljače 2011. potpisao dekret o osnutku župe bl. Ivana Merza u Španskom. Župna zajednica će narednih godinu dana svakoga desetog u mjesecu slaviti misu na župnom zemljištu na mjestu izgradnje buduće župne crkve.  

10. ožujka započeli smo „Merčeve dane“ a Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Mario Dukić, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u zajedništvu s upraviteljem župe vlč. Markom Čolakom. U asistenciji su bili g. Andrija Talan, izvanredni djelitelj sv. Pričesti i ministranti župe.

 U prigodnoj homiliji vlč. Mario je istaknuo kako se župna zajednica nalazi pred mnogo izazova te je istaknuo posebnu životnu vrijednost – postojanost, te kako unatoč svakoj neprilici i nevolji, ali i kod svakog blagoslova i radosti, kršćani trebaju ostati postojani.

„Za nas vjernike korizma je razdoblje u kojem nastojimo raditi na razumijevanju Isusove muke i smrti. Ne odričemo se i ne žrtvujemo radi svjetovnih ciljeva. Za nas vjernike korizma uvijek mora biti i ostati vrijeme obraćenja u kojem se čitavim svojim životom nastojimo sve više približiti tom primjeru života kakvog nam je ostavio Krist. Obraćenje i duše i tijela.“

Na završetku misnog slavlja, predslavitelj i upravitelj župe uputili su se ispred relikvijara sa moćima bl. Ivana Merza gdje smo izmolili litanije bl. Ivanu i molitvu za izgradnju župne crkve.

Galerija