10. travnja slavili smo druge „Merčeve dane“ a Euharistijsko slavlje predvodio je vlč. Krunoslav Kolar, župni vikar župe sv. Petra ap. U Zaprešiću u zajedništvu s upraviteljem župe vlč. Markom Čolakom. U asistenciji su bili g. Andrija Talan, izvanredni djelitelj sv. Pričesti i ministranti župe.

 U prigodnoj homiliji vlč. Krunoslav je istaknuo: „Misija navještaja radosnije vijesti da nas Bog ljubi upućena je svima. Pođite i propovijedajte nalog je koji je dan svim kršćanima. To je prepoznao i zaštitnik vaše župe zajednice, naš bl. Ivan Merz. ŽU teškim vremenima, kao laik bio je nepokolebljiv apostol u širenju kraljevstva Božjega. Bio je svjestan da je : Ovaj život samo kratka priprava za vječnost. To je mudrost koja mora upravljati i naš život.

Da bismo postigli tu vječnost, mi moramo biti Kristova prisutnost u ovome svijetu. Krist u ovome svijetu nema drugih nogu do li naših nogu – hodajmo stoga njegovim putem; Krist u ovome svijetu nema drugih ruku do li naših ruku – činimo Božja djela ljubavi bližnjima; Krist u ovome svijetu nema drugih ušiju do li naših ušiju – slušajmo glas Boga koji nas vodi putem spasenja te glas čovjeka koji je u potrebu; Krist u ovome svijetu nema drugih očiju do li naših očiju – promatrajmo svijet čistim pogledom koji razabire dobro od zla, korisno od nekorisnog, Božje od đavolskog; Krist u ovome svijetu nema drugih usta do li naših usta – stoga neka naše riječi budu takve da priliče Božjim ustima. Zasigurno ćemo naići na odbijanje, prijetnje, ismijavanje, nevjeru baš poput Isusa i apostola. Ali to nas ne smije pokolebati da ustrajemo na vlastitom putu svetosti koja nužno mora posvećivati ljude oko nas. Kaže sv. Franji Asiški: „ Posveti sebe i posvetit ćeš društvo.“ To je naš zadatak: da budemo ljudi Božje prisutnosti, da budemo Kristov sakrament.“

Na završetku misnog slavlja, predslavitelj i upravitelj župe uputili su se ispred relikvijara sa moćima bl. Ivana Merza gdje su izmolili litanije bl. Ivanu i molitvu za izgradnju župne crkve.


Galerija