MJEŠOVITI ZBOR

Mješoviti zbor djeluje od samog osnutka župe. Zbor njeguje liturgijsku glazbu, te pjeva na svim većim liturgijskim slavljima. Zbor vodi maestro g. Vjekoslav Babić, a probe su utorkom u 19.00 sati u Pastoralnom centru. Zbor pjeva svaku drugu nedjelju na misi u 11 sati. Zbroj broji oko 20-tak članova, ali rado primaju i nove, posebno muške članove. Volimo se družiti i putovati, te se rado odazovemo pozivima drugih župa.

Sv. Augustin je napisao „Tko pjeva, dvostruko moli“, pa ako želite i vi dvostruko moliti, pridružite nam se.

Voditelj: g. Vjekoslav Babić, maestro
Proba: utorkom u 19.00 sati u Pastoralnom centru.

ZBOR MLADIH "Put k Suncu"

Zbor mladih naše župe počeo je sa djelovanjem u listopadu 2011. godine okupljajući tadašnje krizmanike, ali i sve mlade zainteresirane za duhovnu glazbu. Na inicijativu tadašnjeg župnika vlč. Zlatka Pavetića, zbor je počeo svoje djelovanje pod vodstvom voditeljice gđe. Renate Škrnjug.

Danas zbor broji dvadesetak stalnih članova. Probe se održavaju svake srijede u 20 sati u kapeli, a pjevanjem animiraju misno slavlje svake druge nedjelje u 11 sati. Zbor se rado uključuje i u druga župna događanja pa je tako 2012. godine na Badnjak prije Mise polnoćke uprizorio božićni igrokaz-mjuzikl i tako oduševio okupljene župljane. Unatrag nekoliko godina zbor svojim glasovima sudjeluje u župnim božićnim živim jaslicama.

U našem zboru ne poznajemo dobne granice pa se veselimo svakom novom članu voljnom pjevati ili svirati. Pridružite nam se i dođite na naše probe srijedom u 20 sati.

DJEČJI ZBOR

Zasigurno ste primijetili mnogobrojan zbor s više od 30 nasmijanih lica koji svake druge nedjelje u 9 i 30 upotpunjuje misna slavlja i veliča riječ Božju. U potrazi smo za još ponekim zainteresiranim slavujem, stoga ako poznajete nekoga tko bi se volio pridružiti radosnoj ekipi koja se okuplja svake subote u Pastoralnom centru s početkom u 10 sati, preporučite mu da se priključi našem dječjem zboru. Iva i Ante, mladi voditelji zbora, pobrinut će se da novopridošlom pokažu kako to nisu samo uobičajene probe zbora, već su to prilike za stvaranje lijepih prijateljstava, a sve u vrlo opuštenoj atmosferi s pregršt druženja, zabave i igre. Pozivamo sve osnovnoškolce od 1. do 7. razreda da se okušaju u nečemu novom pridruživanjem našem dječjem zboru. Jedva čekamo upoznati vas i pokazati vam koliko uživamo na probama zbora! Obećajemo da će vam to biti jedna od boljih odluka, dođite i uvjerite se sami!

Proba: subotom u 11.00 sati u Pastoralnom centru
Voditelj: Iva Galić i Ante Kuštra

OBITELJSKI ZBOR

Obiteljski zbor je započeo svoje djelovanje u rujnu, 2012. godine. Htjeli smo svoju ljubav prema glazbi i talente koje smo primili od Boga darovati župnoj zajednici. Željeli smo imati susrete u kojima će sudjelovati cijela obitelj. Roditelji i djeca zajedno. Probe koje imamo u našim stanovima započinju krunicom. Nakon krunice slijedi proba i nakon toga zajedničko druženje. Zajednička druženja su veliko bogatstvo za naše međusobno zajedništvo. Takvo nam zajedništvo pomaže iskrenije i dublje pjesmom slaviti Gospodina u nedjeljnoj euharistiji.  

Proba: po obiteljima po dogovoru

Voditelji: Mirta i Krešimir Miletić

MINISTRANTI

Ministrant je osoba koja pomaže svećeniku prilikom Euharistije. To je služba koja iziskuje savjesnost, urednost, poslušnost, molitvu prije i nakon svete mise i spremnost za činjenje dobra tijekom cijeloga dana jer ipak to je osoba koja služi pred samim Kristom i samoga Krista. Osim dužnosti ministriranja, svaki ministrant je dužan dolaziti na sastanke na kojima se ispravljaju eventualne pogreške, upisuju novi članovi, ispituje se što nije jasno, a na kraju se svi još dobro zabave uz slatkiše i igru.

Voditelji ministranata: Marko Čolak, upr. župe


ŽUPNI CARITAS

Župni Caritas je pastoralno tijelo naše Župe. On je organizirana kršćanska ljubav svih župljana. Zadaća mu je objediniti dobročinstva župljana i pomoći da naša vjera bude ljubavlju djelotvorna. Zbog velikog broja korisnika Župa treba dobro organizirani Caritas.

Volonteri u Župnom caritasu su inicijatori i pokretači svih karitativnih akcija, oni potiču svu župnu zajednicu da sudjeluje u karitativnim akcijama, da brinu za svoje potrebnike. Redovito dijele hranu korisnicima koji su u obnovljenoj kartoteci registrirani kao župljani te po mogućnosti i onima izvan Župe.

Treće nedjelje u mjesecu u crkvi prikupljamo priloge za potrebe Caritasa.

Svoj dar za župni Caritas možete uplatiti na račun Caritasa: HR2623600001502679961 (PBZ banka, opis plaćanja: Donacija za župni Caritas)

Voditelj: Jelena Grabovac i Slavica Ciprić

ŽENSKA MOLITVENA ZAJEDNICA

Ženska molitvena zajednica bl. Ivan Merz, započinje svoje djelovanje u župi za vrijeme pandemije, u lipnju 2020. godine. Ponukana mislima bl. Ivana Merza : „U ženskoj duši muško nalazi mnogo toga, jer u dnu duše je nešto od Madone i ovu mi u njoj tražimo“, sastaje se jednom tjedno kako bi molila Boga za svoje svećenike, muževe i nerođenu djecu. Nakon molitve, slijedi kateheza. Čitamo i razmatramo sv. Pismo. Obrađujemo, učimo i razgovaramo o raznim temama vođene našim crkvenim naučiteljima poput sv. Franje Saleškog, sv. T. Avilske, sv. Franciske Rimske, blaženika A. Stepinca, Ivana Merza i ostalih svetaca naše Katoličke Crkve. Posvećene Srcu Isusovu, hodočastimo u marijanska svetišta, potičući tako jedna u drugoj želju da budemo blagoslov svojoj obitelji, svojoj župi i svijetu, te da postanemo što sličnije našoj Majčici Mariji.   

Susreti se održavaju svake srijede u 19 h na župnom zemljištu.